Главен готвач от Великобритания разкри формулата за перфектната супа, пише Daily Mirror.
Фил Биачи е готвач, кулинарен експерт и основател на The Gift of Oil, компания, която продава зехтин и традиционни сосове. Според него приготвянето на вкусна, сгряваща супа, когато навън е студено, не е никак трудно. Биачи посочи три ключови елемента: бульон, зеленчуци и нещо млечно.
„Ако имате тези три ключови съставки, независимо от вариацията, вие гарантирано ще получите добра, богата супа“, казва Биачи.
Експертът също призова да не се ограничавате до готови рецепти, а да проявите въображение в процеса на готвене и да експериментирате с различни комбинации от продукти. Биачи препоръчва зеленчуците първо да се запържат в тиган в олио, а след това, когато омекнат, да се добави бульонът. Когато заври малко, трябва да оставите сместа малко да се охлади и да пасирате всичко в блендер. След това супата трябва да се затопли и към готовото ястие да се добави малко зехтин, сметана или заквасена сметана.
По-рано беше съобщено за 29-годишна жителка на Обединеното кралство, която яла само картофи в различни форми в продължение на 20 години заради патологичен страх от други храни. Поради това тя страда от липса на фолиева киселина, витамин D и желязо, което води до хронична умора, кожни проблеми, а също така увеличава натоварването на сърцето.