Search Suggestions
      сряда, 19.11.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Разкрита е формулата на перфектната супа

          Главен готвач от Великобритания разкри формулата за перфектната супа, пише Daily Mirror.

          - Реклама -

          Фил Биачи е готвач, кулинарен експерт и основател на The Gift of Oil, компания, която продава зехтин и традиционни сосове. Според него приготвянето на вкусна, сгряваща супа, когато навън е студено, не е никак трудно. Биачи посочи три ключови елемента: бульон, зеленчуци и нещо млечно.

          „Ако имате тези три ключови съставки, независимо от вариацията, вие гарантирано ще получите добра, богата супа“, казва Биачи.

          Експертът също призова да не се ограничавате до готови рецепти, а да проявите въображение в процеса на готвене и да експериментирате с различни комбинации от продукти. Биачи препоръчва зеленчуците първо да се запържат в тиган в олио, а след това, когато омекнат, да се добави бульонът. Когато заври малко, трябва да оставите сместа малко да се охлади и да пасирате всичко в блендер. След това супата трябва да се затопли и към готовото ястие да се добави малко зехтин, сметана или заквасена сметана.

          По-рано беше съобщено за 29-годишна жителка на Обединеното кралство, която яла само картофи в различни форми в продължение на 20 години заради патологичен страх от други храни. Поради това тя страда от липса на фолиева киселина, витамин D и желязо, което води до хронична умора, кожни проблеми, а също така увеличава натоварването на сърцето.

          Главен готвач от Великобритания разкри формулата за перфектната супа, пише Daily Mirror.

          - Реклама -

          Фил Биачи е готвач, кулинарен експерт и основател на The Gift of Oil, компания, която продава зехтин и традиционни сосове. Според него приготвянето на вкусна, сгряваща супа, когато навън е студено, не е никак трудно. Биачи посочи три ключови елемента: бульон, зеленчуци и нещо млечно.

          „Ако имате тези три ключови съставки, независимо от вариацията, вие гарантирано ще получите добра, богата супа“, казва Биачи.

          Експертът също призова да не се ограничавате до готови рецепти, а да проявите въображение в процеса на готвене и да експериментирате с различни комбинации от продукти. Биачи препоръчва зеленчуците първо да се запържат в тиган в олио, а след това, когато омекнат, да се добави бульонът. Когато заври малко, трябва да оставите сместа малко да се охлади и да пасирате всичко в блендер. След това супата трябва да се затопли и към готовото ястие да се добави малко зехтин, сметана или заквасена сметана.

          По-рано беше съобщено за 29-годишна жителка на Обединеното кралство, която яла само картофи в различни форми в продължение на 20 години заради патологичен страх от други храни. Поради това тя страда от липса на фолиева киселина, витамин D и желязо, което води до хронична умора, кожни проблеми, а също така увеличава натоварването на сърцето.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          За 1 глас: Здравната комисия прие бюджета на НЗОК

          Парламентарната комисия по здравеопазването прие на първо четене проекта за бюджет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2026 г. Решението бе взето с 11...

          Рязък скок на рака под 50: храната е главният заподозрян

          Консумацията на ултрапреработени храни може да стои зад тревожния глобален ръст на случаите на рак на дебелото черво и ректума сред хора под 50...

          Исторически пробив: ВМА извърши първите си бъбречни трансплантации

          За първи път във Военномедицинска академия (ВМА) бяха извършени бъбречни трансплантации, съобщиха от лечебното заведение.

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ

          Зареждане…

          Зареждане…

          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions