неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      Трета световна (икономическа) война? Русия ще доставя газ на „неприятелските“ страни само в рубли

      Руският президент Владимир Путин инструктира да се приема плащане за природен газ, доставян на неприятелски страни само в рубли. Срещата с членове на правителството беше излъчена от телевизионния канал „Русия 24“.

      „Няма смисъл да получаваме плащания в долари, евро, в редица други валути, затова реших да прилагам набор от мерки за прехвърляне на плащания… на нашия природен газ, доставян до т.н. наречени неприятелски страни, за руски рубли, тоест да откажат да използват в такива изчисления всички валути, които са се компрометирали“, каза Путин.

      Президентът инструктира Банката на Русия и правителството да определят процедурата за подобни сделки в рамките на една седмица.

      Анализатори на VTB Capital написаха в канала си в Telegram , че преобразуването на сетълментите за природен газ в рубли, от гледна точка на икономическия смисъл, е еквивалентно на определяне на 100% стандарт за продажба на валутни печалби за неговия износ. Това решение е благоприятно за руската валута, но ще изисква известна корекция на изчисленията, добавиха експертите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ