петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Полицията в Гърция гръмна и уби ромски младеж за неплатена сметка на бензиностанция

      Тийнейджър от гръцката ромска общност, който беше прострелян в главата по време на полицейско преследване заради предполагаемо неплатена сметка за бензиностанция, почина, съобщиха във вторник от болницата, която лекуваше него и членове на ромската общност.

      16-годишното момче беше хоспитализирано повече от седмица в Солун, след като беше простреляно в ранните часове на 5 декември от полицай. Полицаи преследваха тийнейджъра, след като се твърди, че е заредил пикапа си на бензиностанция и си е тръгнал, без да плати сметката от 20 евро.

      Стрелбата доведе до дни на бурни протести в Солун, Атина и други части на Гърция от членове на ромската общност, въпреки молбите на служители на реда към семейството на тийнейджъра да запазят спокойствие.

      „Всички тук плачат. Несправедливо е едно дете да си тръгне по този начин“, каза Антонис Тасиос, секретар на ромската общност, където живее тийнейджърът, потвърждавайки смъртта му. „Имаме голяма болка.“

      Ромската общност заклейми стрелбата като имаща расистки мотиви. Няколко роми бяха ранени или смъртоносно простреляни през последните години по време на сблъсъци с полицията, докато се твърди, че са искали да избегнат ареста за нарушения на закона.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ