неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Създава се смесена комисия за икономическо сътрудничество между България и Саудитска Арабия

      Създава се Смесен комитет за икономическо сътрудничество между България и Саудитска Арабия. Споразумение за това бе подписано днес между министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и министърът на икономиката и планирането на Саудитска Арабия Фейсал Ал-Ибрахим. Комитетът е още един инструмент за насърчаване на икономическото и инвестиционно партньорство, като се предвижда провеждането на регулярни заседания по конкретни теми важни за двете държави.

      „Споразумението е основа и необходима крачка за задълбочаване на икономическото сътрудничество и реализиране на огромния потенциал, който съществува между нашите две страни. То дава възможност да задълбочим разговорите и да създадем реални предпоставки за повече съвместни проекти“, посочи министър Никола Стоянов.

      Двамата министри обсъдиха и предстоящото подписване на Споразумение за взаимна защита и насърчаване на инвестициите, а министър Фейсал Ал-Ибрахим подчерта, че диалогът между двете държави през последните месеци е на много високо ниво, което е и предпоставка за повече съвместни проекти.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ