петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПЪТУВАНЕ: Интензивен трафик на границите с Румъния и Гърция

      Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Румъния и Гърция, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ -МВР, на сайта си. 

      На границата с Румъния трафикът е на контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) „Оряхово“, „Кардам“ и „Видин“.

      До 18 август Националната компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“, при излизане от България, ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.До 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния, от 6:00 до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 до 22:00 часа.

      На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Маказа“ и „Кулата“ на вход. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 

      Трафикът на граничните пунктове на границите с останалите ни съседки е нормален.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ