понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      Задържаха мъж заради тайни списъци в Лом

      По убеждение или след стимул? И на тези избори видяхме опити за купуване на гласове. Тайни списъци и арест часове преди изборите в Лом. Основният герой е познат от разследване на предишните парламентарни избори, когато самият той признава пред БТВ, че се занимава с търговия с вот.

      В квартал „Момин брод“ на Лом Арсен Фонков е познат като Сенята. На изборите през април мъжът призна пред екипа ни, че „участва в играта“ от 17 години.

      „Когато ние участваме в изборите, българите задължително, ако не са с нас, те не трябва да излизат да гласуват, излизат само купените. Затова се получават 30%“, каза тогава той.

      Показа ни и списък с имена и партии, в който всяко трицифрено число, според нашия герой, отговаряло на броя хора, които са купени.

      „Тук не само цигани се продават – ще ви дам секции, където са само българи, само че при тях сумата е 100-120, при нас е по-малка“, разказа той.

      Почти седем месеца по-късно, часове пред местните избори, в полицията в Лом имат оперативна информация, че Арсен Фонков – Сенята е сред активните дилъри на гласове. Затова още по тъмно нахлуват в дома му в „Момин брод“.

      Докато униформените претърсват къщата, пред нея се събират близки на Сенята. Според семейството му, те вече не се занимават с избори.

      В дома на Арсен Фонков са намерени списъци и пари. Пред камерата той не казва дали те са негови.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ