неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      ЦИК подготвя машините за втория тур

      Централната избирателна комисия прави последни подготовки преди връщането на машините за гласуване на балотажа в неделя.

      Второ денонощие техниците на „Сиела Норма“ инсталират устройствата и качват на тях кандидатските листи.

      С машини ще се гласува в близо 6000 от общо над 7300 секции, в които ще има балотажи за кмет.

      ,,По план транспортирането на машините към изборните секции към най-отдалечените от София места трябва да започне още днес. От МВР вече са поискали устно разрешение за това, но ЦИК очаква и писмена молба от началника на служба „Жандармерия“, каза секретарят на комисията Севинч Солакова.

      Той изкритикува действията на МВР преди първия тур на вота. 

      „По телефона беше зададен въпрос – давате ли разрешение за транспортиране на машините, по телефона беше отговорено, че няма да се даде такова разрешение и въпреки това машините бяха транспортирани до областните центрове. Не знам дали някои от тях не бяха стигнали до секциите. Ето защо е много необходимо, особено в този случай, да има писмено искане и писмена кореспонденция за всяко едно разрешение от страна на ЦИК“.
       
      От снощи в Централната избирателна комисия е докладът, с който министъра на електронното управление удостоверява съответствието на машините за гласуване.

      Николай Денков направи обръщение, разпространено снощи от пресслужбата на Министерския съвет, по случая с връщането на машините. 

      „Ключова стъпка за гарантиране на честно и коректно отчитане на изборните резултати. Това е изключително важно, за да не повторим печалния резултат от половин милион невалидни бюлетини от първия тур“. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ