събота, 28.09.24
19.8 C
София
23 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      “ДОБРА НОВИНА“: Израел приветства разполагането на американски ядрени подводници в региона

      Войната между Израел и Хамас: „Винаги е добра новина да видим, че американците преместват повече активи“, каза военният говорител подполковник Ричард Хехт.

      Израелската армия приветства в понеделник разполагането на американска подводница с ядрени ракети в региона, което беше обявено в неделя в това, което беше широко възприето като опит на Вашингтон да предотврати разпространението на войната в Газа на други фронтове.

      „Винаги е добра новина да видим, че американците преместват повече активи“, каза военният говорител подполковник Ричард Хехт пред репортери. „Виждаме това като нещо като възпиращ, стабилизиращ фактор в региона.

      Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза в понеделник, че Вашингтон работи „много агресивно“, за да увеличи драматично размера на помощта, достигаща до хванати в капан цивилни в Газа.

      Първият американски дипломат проведе 2,5 часа разговори на четири очи с турския външен министър Хакан Фидан, фокусирани върху успокояването на гнева както към Израел, така и към Запада на един от най-стратегическите, но трудни съюзници на Вашингтон.

      Членът на НАТО Турция е все по-отявлен критик на начина, по който Израел провежда едномесечната си офанзива срещу екстремистите на Хамас, които организираха атака срещу Израел на 7 октомври – най-смъртоносната в историята на страната.

      Снимки: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ