неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      Бивш губернатор на САЩ е тормозил сексуално 13 жени в продължение на 8 години

      Бившият губернатор на щата Ню Йорк Андрю Куомо е тормозил сексуално 13 жени, които са работили за държавата в продължение на 8 години, съобщи Министерството на правосъдието в петък като част от споразумение за граждански права с неговата приемничка.

      Споразумението заключава, че кабинетът на губернатора под управлението на Куомо е нарушил федералните правила от дял VII срещу дискриминация и отмъщение между 2013 г. и 2021 година, пише „Политико“.

      Куомо и неговият екип са участвали в „модел или практика на дискриминация срещу служителки въз основа на пола“ и са установили, че отмъщават на жени, установиха служители на Министерството на правосъдието. Куомо „многократно е подлагал“ жени в офиса си на сексуален контакт без съгласие, на оглеждане и прякори, основани на пола. Топ служителите на Куомо „са били наясно с поведението и са отмъстили на четири от жените, които е тормозил“, заключава ведомството.

      „Поведението в изпълнителната камара под управлението на бившия губернатор, най-влиятелният избран служител на щата, беше особено възмутително поради голямата разлика във властта и липсата на възможности на жертвите да съобщят и да бъдат компенсирани заради тормоза“, казва се в изявление на Кристен Кларк, помощник-главен прокурор в отдела за граждански права към министерството.

      Федералните служители в петък също обявиха, че са постигнали споразумение с наследничката на Куомо Кати Хочул по разширяване на отдела за човешки ресурси на нейния губернаторски офис, по създаването на нови практики и процедури за докладване и разработване на „стабилно обучение“ по програми за борба срещу сексуалната дискриминация и отмъщението.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ