петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Осъдиха бившия премиер на Пакистан Имран Хан

      Бившият премиер на Пакистан Имран Хан беше осъден на 10 години затвор, съобщиха държавните медии и говорител на партията му по спорно дело, свързано с разпространяването на разсекретен документ, предаде АФП.

      Присъдата, произнесена след съдебен процес, проведен в затвора, в който Хан беше задържан през по-голямата част от времето след ареста му през август, идва в момент, когато страната се отправя към изборите на 8 февруари.

      „Бившият министър-председател Имран Хан и вицепрезидентът на партията „Движение за справедливост на Пакистан“ (PTI) Шах Махмуд Куреши бяха осъдени на по 10 години в затвора по делото „Шифър“, заяви говорител на партията.

      Делото е свързано с начина, по който двамата са се справили с така наречения „шифър“, изпратен от посланика на Пакистан в САЩ, в който се твърди, че Вашингтон е замесен в заговор за свалянето на Хан от власт през 2022 г.

      Милиони хора ще гласуват на избори след по-малко от две седмици, в кампания, белязана от твърдения за фалшификации преди вота и силно потискане на партията на Хан. /БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ