вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Финансовият министър: Силно подкрепям реформа в службите

      От новините чувам най-разнообразни слухове. Държавата трябва да спре да се управлява по слухове и институциите да си влязат в ролята. Ако има нещо за разследване, да се разследва. Ако има нещо за съд, съдът да се произнесе. Докато се опитваме през слухове, престрелки и недомлъвки да става нещо, просто няма да имаме нормална държава. Това заяви финансовият министър Асен Василев. 

      Василев коментира слуховете за бъдещ политически проект на Румен Радев.

       „Силно се надявам, че не, това е в противоречие с Конституцията, но това е въпрос, който трябва да бъде зададен на Радев“.

      Министърът е на мнение, че институциите трябва да започнат да си вършат работата. 

      „Това беше идеята на конституционната реформа. Сега трябва да се избере нов ВСС, нов Инспекторат към ВСС, който да подсигури, че най-накрая правозащитната система ще започне да работи като хората. Докато това не стане, всичко ще бъде разкази по картинка: кой казал, кой не казал. Затова си има съд, има си и прокуратура“, подчерта Асен Василев и допълни, че силно подкрепя реформа в службите.

      Личните очаквания на Асен Василев са за малко смени на министри след ротацията на кабинета, а структурни промени – по-скоро не очаква да има. 

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ