Search Suggestions
      събота, 26.10.24
      Search Suggestions

          Съдия Цариградска в комисията „Нотариуса“: Искам да стоя далеч от прокурор Невена Зартова

          „Умишлено настоявам да седна далеч от Зартова. Не съм там където е мястото за изслушвания, тъй като професионалната ми чест и достойнство ме карат в момента да не седна там където е колегата Зартова. Ако не уважите това мое искане може и изобщо да не допринеса до вашия дебат днес“. 

          Това заяви на временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов–Нотариуса съдия Владислава Цариградска, която е там по повод публично изнесената информация за оказван натиск и отправяни заплахи към нея и други магистрати, както и прокурор Невена Зартова във връзка с данни и информация за дейността на Мартин Божанов и групата около него.

          Припомняме ви, че Съдия Владислава Цариградска вече бе изслушана от Съдийската колегия на ВСС във връзка с казуса Мартин Божанов – Нотариуса и разразилия се след убийството му скандал с т.нар. частен клуб за магистрати.

          Тогава тя заяви, че един от начините да бъдат подчинявани съдиите е да бъдат набедявани магистрати. В тази машина за натиск участват висши магистрати от прокуратурата, както и магистрати от специализираното правосъдие, посочи Цариградска. Атаките срещу нея са започнали през 2018 г.

          „В нито един момент не се е поставял въпросът за моя отвод. Никога никой не е смятал, че съм пристрастна. За групата на Божанов аз излязох пристрастна и че искам да му навредя. Информацията срещу мен е получена на флашка. Тогава не е главен прокурор Иван Гешев, а Сотир Цацаров“, подчертава Цариградска.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions