събота, 28.09.24
15.5 C
София
18 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      НА ЖИВО: Протест срещу вятърните паркове в Черно море блокира райони на Варна

      Във Варна се провежда протест срещу Законопроекта за енергия от възобновяеми източници в морските пространства. Това е поредна инициатива срещу законодателния текст с основен вносител Ивайло Мирчев, народен представител от Демократична България. 

      Пряка причина за недоволството става организирана от Центъра за изследване на демокрацията кръгла маса, която трябваше да се проведе днес в морската столица.

      „На 18 март, понеделник, в 9:30 ч , в хотел “Рослин Димят” във Варна, Центърът за изследване на демокрацията организира кръгла маса с отбрани участници във Варна. Темата е “Отключване на възможности за вятърна енергия в област Варна”. Целта е да се покажат възможностите за бизнеса при разгръщането на офшорната вятърна индустрия в регионалната икономика. Непоканени са всички засегнати от перките в морето – рибарския сектор, туристическия бизнес и българите от всички крайморски общини – тяхната съдба не представлява интерес за центъра, където с американски пари изследват демокрацията. Нещо повече – те вече имат демонстрационен проект за плаваща офшорна вятърна турбина в близост до газовата платформа “Галата”. С нея ще изпитват иновация за вятърната експанзия в целия свят. Към опитите да ни превърнат в емигрантското гето на Европа добавят още една цел – да сме и индустриално гробище. Варна се приготвя за обезлюдяване, за да се освободи територия. Следват американските военни бази. Има ли съгласни с тази съдба? Ако няма, на 18 март, в 9:30 ч. пред хотел “Рослин Димят” във Варна обявяваме митинг- събрание.“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ