събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Удар по ресторант в Донецк: Най-малко трима загинали и осем ранени

      Най-малко трима души бяха убити и осем бяха ранени днес при украински удар по ресторант в Донецк, заяви поставеният от Русия ръководител на Донецка област Денис Пушилин, цитиран от АФП и от БТА.

      „Ресторант „Парадайс“, намиращ се в Кировския район на Донецк, бе директно засегнат и трима души бяха убити“, се казва в изявление на Пушилин в комуникационното приложение „Телеграм“. „Понастоящем знаем за осем ранени“, каза още той.

      Според Пушилин ресторантът е бил поразен от ракета, изстреляна със система HIMARS. Втори снаряд е поразил недовършена постройка, намираща се наблизо.

      На изображения, разпространени в социалните мрежи от местни медии, се вижда сграда с изпочупени прозорци и безжизнени тела, проснати на земята.

      Фасадата на ресторанта е частично срутена, а на покрива се е образувала голяма дупка, се вижда още на изображенията.

      Донецк, който е контролиран от Москва, се намира близо до фронтовата линия на конфликта в Украйна и често става обект на украински атаки, отбелязва АФП.

      Информацията за удара по Донецк бе разпространена на фона на изявленията на руското Министерство на отбраната, че руските сили са превзели пет села в Харковска област, срещу която вчера започна нова руска сухопътна офанзива, и едно село в Донецка област.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ