четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Израел удари централната част на Газа, праща танкове в Рафах

      Израелските сили обстрелваха днес райони в централната част на ивицата Газа, при което бяха убити най-малко девет палестинци, докато израелски танкове извършиха ограничено настъпление в Рафах, предаде Ройтерс.

      При един от израелските въздушни удари тази нощ по къща в Ал Зауида в централната част на ивицата Газа са били убити осем души, съобщиха здравните власти. При друг удар е убит мъж в лагера Нусейрат – един от осемте бежански лагера в анклава, където при израелски въздушен удар по училище ден по-рано бяха убити 23-ма души.

      Израелски танкове обстрелваха и източните райони на Ал Бурейдж и Ал Магази в центъра на анклава, съобщават местни жители. Въздушен удар унищожи джамия, съобщават жителите.

      Междувременно в Рафах танкове извършиха нападение в северната част на града, преди да се оттеглят – тактика, която израелските сили са използвали преди да предприемат нахлуване в дълбочина в други райони. Танковете действат в повечето части на града от май насам, но не са навлизали във вътрешността на северните квартали.

      Лекари съобщиха, че израелски удар днес е убил двама души в Рафах, а жителите твърдят, че силите са взривили десетки домове в града.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ