Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          Георгиев: Терзиев заряза тотално поддръжката на инфраструктурата за пътна безопасност

          Кметът на София Васил Терзиев е зарязал тотално поддръжката на инфраструктурата за пътна безопасност. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

          „Окончателно и официално София е оставена без поддръжка за осигуряване на безопасността на пътя“, алармира Георгиев и напомни, че това става по времето, когато те внасят в парламента законопроекта за контрол на скоростта с общинските камери

          „Столична община в момента: не може да опреснява и полага маркировка, не може да поправя и сменя пътни знаци, не може да прави пешеходни пътеки или да ги обезопасява със защитни острови. Не може! Не от глупост, не от обикновено неможене, а от умишлено безхаберие“, подчерта Георгиев.

          Според него Васил Терзиев и неговият екип напълно съзнателно са оставили столицата на България без действащи договори за пътна безопасност и изграждане на елементи на организация на движението. Той припомни, че старите договори, сключени през 2020 г., са изтекли през юни и началото на юли тази година. „Съгласно вътрешните правила процедурите се обявяват 6 месеца преди изтичането на договорите, нищо подобно не се е случило. Нито 6 нито 3, нито дори един месец по-рано. Няма обявени процедури, няма дори намерение да се проведе открита публична процедура за поддръжка на пътната безопасност в София. Толкова за откритите процедури и високият професионализъм на „подготвения екип от ден първи“ на Терзиев“, категоричен е Георгиев.

          Той постави два въпроса:

          1. Кметът Васил Терзиев ще понесе ли лична отговорност при следващия пътен инцидент, причинен от неговото бездействие?

          2. Възнамерява ли изобщо Васил Терзиев да обяви публични търгове за поддръжка на пътната безопасност или ще замести откритите конкурси с нещо от станалите му любими процедури на пряко договаряне?

          Снимка: БГНЕС

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions