петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Гавра с българското знаме на „София Прайд“: Мила Роберт „съблече“ трикольора (ВИДЕО)

      Популярната певица Мила Роберт съблече рокля с цветовете на българското знаме, след което я хвърлила на земята, оставайки по облекло с цветовете на ЛГБТИ+ движението.  Действието се развива на ,,София Прайд“ като постъпката на певицата е придружена от шумни аплодисменти от ,,ЛГБТИ;; обществото. 

      Националният младежки комитет на ВМРО сезира Софийската градска прокуратура за „публично и демонстративно поругаване на българския трикольор по време на „София прайд“. 

      „Изпълнителката гордо посочи шарените одежди, с което показа пълното си пренебрежение и отричане от националния символ“, смятат от Националния младежки комитет на ВМРО. Председателят му Христо Иванов припомня, че това е в нарушение на чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс и представлява опетняване на знамето на Република България. Наказанието е лишаване от свобода до две години или с глоба до 3000 лева.

      „Действията на Мила Роберт Гергова представляват явно нарушение на този член, тъй като тя използва знамето като облекло, след което го съблича и демонстративно го хвърля на земята пред многобройна публика и в контекста на живо излъчване, което обективно опетнява значението и символиката на националния символ“, се казва още в сигнала. 

      „София прайд“ се проведе на Черешова задушница, като от младежкия комитет на ВМРО отбелязват, че това е било в навечерието на големия християнски празник Петдеседтница. Според тях организаторите са се подиграли с надслова на едно от събитията на Месеца на семейството, а именно концерта „Нашият дом е България“, като обявиха за слоган на „София прайд“ – „България е и нашият дом“.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ