събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Папа Франциск ще се срещне с Байдън, Зеленски и Моди

      Папа Франциск ще се срещне с президента на САЩ Джо Байдън, украинския президент Володимир Зеленски и индийския премиер Нарендра Моди на срещата на върха на Г-7 в Италия, съобщиха от Ватикан.

      Франциск, първият в историята папа, който присъства на среща на върха на Групата на седемте богати държави, е поканен от италианския министър-председател Джорджа Мелони да говори на сесия за изкуствения интелект (ИИ) в Пулия.

      Очаква се 87-годишният Франциск, който пристига с хеликоптер в 12:30 ч. местно време, да говори и за конфликтите в Газа и Украйна по време на поредица от двустранни срещи.

      Освен със Зеленски, Байдън и Моди, Франциск ще седне на масата с френския президент Еманюел Макрон, канадския премиер Джъстин Трюдо и управляващия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева.

      Той ще се срещне на четири очи и с бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва, турския президент Реджеп Тайип Ердоган и алжирския президент Абделмаджид Тебун, съобщи „Ватикан Нюз“.

      Франциск редовно призовава за мир, но усилията на Ватикана за намиране на дипломатическо решение в Украйна все още не са дали резултат.

      Лидерите на Г-7, която обединява Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ, се срещат на 13 и 14 март в луксозния морски курорт Борго Егнация в Южна Италия. | БГНЕС

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ