събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      Байдън призова „Хамас“ да приеме споразумението на Израел: Какво включва то?

      Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Израел предлага нов план за прекратяване на огъня и възможността за споразумение не бива да се изпуска.

      Предложението на Израел включва изтегляне на всички израелски военни от анклава за шест седмици, пълно прекратяване на огъня и освобождаване на всички заложници. Байдън призова групировката „Хамас“ да приеме това споразумение. Той допълни, че радикалното палестинско движение вече не е в състояние да извършва нова мащабна атака срещу Израел и прикани израелците и палестинското движение да постигнат споразумение за освобождаване на останалите заложници в замяна на удължаване на прекратяването на огъня

      „Това наистина е решителен момент. Израел направи своето предложение. „Хамас“ казват, че искат прекратяване на огъня. Тази сделка е възможност да се докаже дали те наистина го мислят сериозно“, коментира Байдън.

      Първият етап на предложеното споразумение ще продължи шест седмици и ще включва „пълно и цялостно прекратяване на огъня“, изтегляне на израелските сили от всички населени места в Газа и освобождаване на около 100 заложници, държани от „Хамас“, включително жени, възрастни хора и ранени, в замяна на освобождаването на стотици палестински затворници.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ