събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Вълшебството „Мадам Бътерфлай“

      Loading the player...

      Тази вечер зрителите имат възможност да се насладят на премиерата на „Мадам Бътерфлай“ в Софийската опера и балет. Спектакълът се завръща, за да ни потопи отново в красивата история, чрез която италианският автор, маестро Пучини“ успява да пресъздаде японската култура, бит и душевност. Пред камерата на ТВ „Евроком“ за спектакъла разказват световноизвестното сопрано Йорданка Дерилова  (в ролята на Чо-Чо-Сан) и диригентът Андрей Галанов.
      Това е нова продукция. Тя беше представена на фестивала Опера на скалите в Белоградчик. Това, което ние видяхме, е че отговорът на публиката беше впечатляващ. Публиката винаги очаква нов прочит. Нова редакция. Днес за първи път представяме тази нова продукция в Софийската опера и балет. И мисля, че няма да разочароваме публиката. 
      Един от най-вълнуващите образи в творчеството на Пучини – този на малката японка Чо-чо-сан – трогва зрителите със силата на любовта и надеждата. Съвършената музика на Пучини разказва за далечния източен свят и неговите традиции.
      Днес в главните роли влизат Йорданка Дерилова, Росен Ненчев и Кирил Манолов, а диригент е Андрей Галанов. Постановката е дело на южнокорейски екип, който вече предложи своята визия по време на летния фестивал в Белоградчик.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ