Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Три дни магия в народни носии на „Пирин Фолк“ 2022

          Loading the player...

          Сашка Васева се завърна в България специално за „Пирин Фолк“ 2022. Неповторимата и обичана от поколения българи Сашка Васева се завърна в България, за да се качи на сцената на 26 август, когато ще се проведе Детски Пирин Фолк.

          Личната история на певицата и тази на „Пирин Фолк“ се преплитат още в самото начало на основаването му – именно участието на Сашка Васева на фестивалната сцена през далечната 1994 г. се приема за старт в кариерата й. Години наред тя е сред най-аплодираните и награждавани изпълнители в Летния театър на град Сандански. Там представя за пръв път и някои от най-емблематичните си песни като „Не мога да те забравя, Георги“ (1995), „Зелените очи“ (1997), „Македонка“ (1997) и още много. А последната й поява на „Пирин Фолк“ е през 2017 г. 

          120 са танцьорите, които подготвят хореографиите за 30-ото юбилейно издание на „Пирин Фолк“ Сандански 2022. Така, освен красиви песни, фестивалът отново ще предложи и богата танцова програма – невероятен спектакъл, който да докосне очите и сърцата на публиката.

          Организаторите от Фен Фолк ТВ и Община Сандански отново се доверяват на местни танцови състави, ансамбли, школи и формации. Идеята е резултат от желанието им да осигурят възможност за изява на местните танцьори, а отличното им представяне през последните две години на сцената в Летния театър превърна тази идея в неформална традиция.

          Програма:

          На 26-ти август /петък/ ще се проведе VI-то издание на Детски Пирин Фолк. Специални гост-изпълнители: Георги Гоцев, Невена Цонева, Васко Лазаров и Лия.

          На 27 август /събота/ ще се проведе Конкурсът за изпълнителско изкуство. Специални гост-изпълнители: Наум Петрески и Зуица Лазова, Илия Луков, Ива и Велислава Костадинови.

          На 28 август /неделя/ ще се проведе Конкурс за авторска македонска песен. Специални гост-изпълнители: Глория, Володя Стоянов, Севдалина и Валентин Спасови.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions