петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ГЕРБ подкрепя разкриването на неограничен брой секции в чужбина

      Изпълнителната комисия на ГЕРБ препоръча на парламентарната група на партията да подкрепи изменения в Избирателния кодекс, които позволяват разкриването на неограничен брой избирателни секции в чужбина. Според сега действащине разпоредби в една страна може да се откриват най-много 35 секции.

      В неделя президентът Росен Плевнелиев и омбудсманката Мая Манолова заявиха, че ще сезират Конституционния съд заради ограниченията.

      Малко по-късно в Търговище кандидатката за президент Цецка Цачева обяви, че ГЕРБ ще подкрепи промени, които позволяват разкриването на неограничен брой секции при явяване на достатъчен брой желаещи да гласуват избиратели.

      За избора в бюлетината „Не подкрепям никого“ ГЕРБ предлага да се потвърдят досегашните законодателни правила и този вот да отчита като действителен.

      За вторник е насрочено извънредно заседание на Нардното събрание, след като в петък свиканото с подписите на депутатите от БСП и ДПС се провали поради липса на кворум. В сряда депутатите си гласуваха ваканция до 8 ноември, но БСП и ДПС искат тя да бъде отменена.

      Премиерът Бойко Борисов призова депутатите във вторник да дойдат на работа въпреки обявената ваканция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ