събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОМЕНИ В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБА

      Ръководството на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) одобри предложението за промяна в класирането за плейофите. 

      От новия сезон подреждането в двете конференции ще бъде изцяло на база съотношението победи/загуби. По този начин от НБА целят да избегнат класирането на по-слаби отбори на по-предни места в схемата за елиминациите, какъвто беше случаят с Портланд през миналия сезон. 

      Тогава Блейзърс взеха четвъртата позиция в Западната конференция, макар че имаха едва седмия най-добър рекорд в конференцията, защото бяха победители в Северозападната дивизия. Досега спечелването на Дивизията даваше автоматично място в топ 4 при определянето на двойките в плейофите. 

      Освен промяната, която вече няма да гарантира място в плейофите на победителите от различните дивизии, от ръководството на НБА приеха и още една корекция. 

      Става въпрос за тимовете с еднакъв рекорд след края на редовния сезон. Първият тайбрейкър за това кой от тях да бъде по-напред в класирането ще се определя на база повече победи в директните срещи, а не както беше досега, когато предимство имаше победителят в собствената си дивизия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ