петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Невиждано унижение на Лудогорец

      "Орлите" отстъпиха с 2:7 у дома от Карабах и отпаднаха от Шампионската лига

      Лудогорец сериозно се изложи и след загуба с катастрофалното 2:7 у дома от Карабах отпадна от Шампионската лига (4:8 общ резултат). Редовното време на реванша от третия квалификационен кръг в Разград завърши 3:2 за азерите и последваха продължения (4:4 общ резултат от двата мача). В тях Карабах вкара цели 4 гола, след като играчите на Гурбан Гурбанов правеха каквото си поискат със защитата на „орлите“.

      Никога досега Лудогорец не беше губил с толкова много попадения като домакин в евротурнирите.

      „Орлите“ продължават участие в Лига Европа, като в плейофа за място в групите ще играят срещу Петрокуб от Молдова, който победи уелсците от Ню Сейнтс с общ резултат 1:0.

      Сред титулярите на Лудогорец имаше две промени в сравнение стартовите единадесет преди седмица. Тежко контузеният Бърнард Текпетей и наказаният Кайо Видал отстъпиха местата си на Рик Джонатан и Руан Секо.

      В 37-ата минута феновете на „орлите“ скандираха името на Текпетей, като по този начин изразиха подкрепата си към него. Крилото на Лудогорец е със счупен крак след първия двубой с азерите, когато постада след зверски сблъсък с Кевин Медина.

      Реваншът в Разград започна много лошо за Лудогорец. Карабах успя да поведе още в седмата минута. Вердон допусна много груба грешка, подарявайки топката на Жуниньо, който се откъсна фронтално сам срещу Бонман и без проблем реализира – 0:1.

      Футболистите на Георги Дерменджиев се втурнаха веднага да изравняват и успяха. В 13-ата минута Пьотровски подаде към Диниш Алмейда след центриране от фаул, а централният защитник с глава нацели напречната греда. Квадро Дуа се оказа най-съобразителен при добавката, надскачайки бранител на Карабах и също с глава бе точен – 1:1.

      Швейцарският национал посвети гола на тежко контузения Текпетей, показвайки негова фланелка.

      Попадението даде криле на „орлите“, които бързо осъществиха пълен обрат. В 18-ата минута Руан Секо се пребори с двама бранители на Карабах, а след това игра с глава преди вратаря, който го удари с ръка в лицето при опит да изчисти. Първоначално съдията не отсъди дузпа, но след преглед с ВАР правилно промени решението си. Дуа реализира от бялата точка със силен удар под гредата в центъра на вратата – 2:1.

      Малко след това гостите извършиха две принудителни смени. На мястото на контузените футболисти се появиха бившите играчи на Локо (Пд) и Черно море Матеус Да Силва и Патрик Андраде. Титуляр пък беше Леандро Андраде – също играл при „моряците“. В 42-ата минута той можеше да отбележи, но Бонман успя да спаси.

      До края на полувремето Карабах успя не само да изравни, но и да осъществи обрат. В 44-ата минута съдията от Италия Симоне Соца даде дузпа на азерите, маркирайки нарушение на Дуарте. Играчът на Лудогорец се хвърли на шпагат, но не закачи Ясин Бензиа, а напротив – футболистът на гостите настъпи халфа на разградчани. Съдията обаче не се поколеба да посочи бялата точка, а потърпевшият реализира за 2:2.

      В петата минута на добавеното време Патрик Андраде направи 3:2 за Карабах. Появилият се от пейката бивш играч на Черно море отбеляза с шут от границата на малкия пеналт и рикошет в крака на Дуарте.

      На почивката Якуб Пьотровски отстъпи мястото си на Ивайло Чочев. В 49-ата минута Нареси допусна поредна грешка, чрез която сложи началото на опасна контраатака за азерите. Тя бе развита добре, но в крайна сметка Вердон със самоотвержен шпагат предотврати опасността. В 55-ата минута Сон стреля над вратата. Минути по-късно Руан Секо спечели въздушно единоборство с Медина и излезе сам срещу вратаря, но ударът му по земя излезе в аут. Малко след това бразилецът бе заменен от Спас Делев.

      В 77-ата минута Зубир финтира трима в зелено и отправи мощен изстрел – за късмет на домакините в напречната греда.

      До края на редовното време двата отбора не създадоха повече опасности пред вратите и то приключи при 3:2 за Карабах. Така мачът влезе в продължения след победата на „орлите“ в първия двубой с 2:1.

      Минута след началото на първото продължение Карабах комбинира ефектно по левия фланг. Последва подаване към Бензиа, който стреля с едно докосване от 5-6 метра, но Бонман изби.

      Слабата игра на Лудогорец в отбрана не спря дотук. Появилият се в началото на първото 15-минутно продължение Фон Витри бе отново надигран от Бензиа. Халфът върна за резервата Байрамов, а той с топовен удар не остави шанс на Бонман – 4:2 за гостите.

      Четири минути след началото на второто продължение Недялков и късметът спасиха „орлите от нов гол. След поредната опасна атака на Карабах Бензиа шутира от 7-8 метра фронтално срещу вратата, но капитанът на разградчани подложи глава, а след това топката се отби в напречната греда и излезе в корнер.

      Минута по-късно обаче комичната отбрана на българския шампион получи пето попадение. Този път се разписа Джиджа.

      Само 120 секунди по-късно Патрик Андраде вкара още веднъж, за да направи унижението на разградчани пълно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ