четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Квалификации за СП, зона КОНМЕБОЛ: Пореден провал за Бразилия, Аржентина също със загуба

      Селесао допуснаха четвърто поражение в кампанията си, този път от Парагвай

      Националният отбор на Бразилия претърпя нов крах по пътя си за класирането на Световното първенство през 2026-та година. Кариоките отстъпиха изненадващо на Парагвай с 1:0 Това е четвърта загуба от осем мача, което поставя хората на треньора Доривал Жуниор в неизгодна ситуация. Единственото попадение за победителите реализира Диего Гомес в 20-та минута. Това бе първи успех за „гуараните“ над противника от 2008-ма година.

      След допуснатия гол бразилците не успяха да осъществят сериозен натиск до почивката. В началото на втората част Жоао Педро отправи удар с глава над вратата на домакините. 14 минути преди края на редовното време офанзивният играя на Реал Мадрид Винисиус Жинуор пропусна невероятна възможност, като вратарят Роберто Фернандес се справи. До края 5-кратните световни шампиони имаха предимство, но то не се материализира в сериозни положения и голове. Така Бразилия остава на 5-та позиция във временното класиране с 10 точки, а Парагвай се изкачи до 7-мо място (9т.).

      В другата интересна среща за вечерта лидерите Аржентина отстъпиха на Колумбия. Срещата завърши 2:1 за домакините. За гостите не игра звездата Лионел Меси. Мускера даде преднина на „Лос каферетос“ в 25-та минута. В началото на втората част новото попълнение на Ювентус Николас Гонсалес изравни резултата. След час игра капитанът на домакините Хамес Родригес реализира от дузпа и така оформи крайния резултат. С победата колумбийците се доближиха само на две точки от съперника си, като събраха 16 пункта, а гаучосите остават с 18 точки.

      В останалите мачове от зона „Южна Америка“ се получиха следните резултати:

      Чили – Боливия 1:2

      Еквадор -Перу 1:0

      Венецуела – Уругвай 0:0

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ