четвъртък, 19.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Болоня не успя да победи при дългочаканото си завръщане в ШЛ

      Така нито един от двата тима не стигна до победно попадение в срещата

      Отборите на Болоня и Шахтьор (Донецк) завършиха наравно 0:0 на “Ренато Дал’Ара” в първия си мач от тазгодишното издание на Шампионската лига.

      Двубоят ще се запомни най-вече с историческото завръщане на Болоня в най-престижния клубен турнир, в който за последно играха през 1964 година, когато той все още носеше името Купа на европейските шампиони. Така италианският тим стана рекордьор по най-дълга пауза между две участия в КЕШ / ШЛ. Любопитна подробност имаше и при гостите, които за първи път в официален мач играха със специален екип в синьо и жълто – националните цветове на Украйна.

      Шахтьор можеше да поведе в резултата още в 4-тата минута, когато се стигна до дузпа в тяхна полза след нарушение на Щефан Пош срещу Егиналдо в наказателното поле. Противниковият вратар Лукаш Скорупски обаче безпроблемно улови топката при удара на Георгий Судаков от бялата точка. Това се оказа единствената добра възможност за гол на украинците в двубоя. За сметка на това играчите на Болоня отправиха цели 17 удара по посока на съперниковата врата, но почти от всички от тях се оказаха неточни. Така нито един от двата тима не стигна до победно попадение в срещата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ