петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Тайванската компания „Gold Apollo“ за пейджърите: „Този ​​модел се произвежда и продава от унгарската „BAC“

      Предполагаемият производител отрече участието си

      Малко след експлозиите във вторник се предполагаше, че пейджърите може би са произведени от тайванската компания „Gold Apollo“. Фирмата обаче излезе с изявление, отричащо всякакво участие, като каза: „Този ​​модел се произвежда и продава от BAC.“, предава BBC.

      Фирмата, наречена „BAC Consulting“, е свързана с производството на пейджърите – въпреки че устройствата носят различно име на производителя. Компаниятя е базирана в Унгария, която според „Gold Apollo“ е имала разрешение да използва тяхната марката чрез лицензионно споразумение.

      След получаване на достъпдо фирмената база данни, от BBC Verify твърдят, че няма търговска информация за „BAC“, като например записи за каквито и да е доставки между него и други фирми.

      Въпреки това на уебсайтът на „BAC“, който сега е недостъпен, по-рано е качена информация, че разширява бизнеса си в Азия и има за цел да „развие международно технологично сътрудничество между страните за продажба на телекомуникационни продукти“, допълва още британската медия.

      „Властите потвърдиха, че въпросната компания е търговски посредник, без производствен или оперативен обект в Унгария“, каза правителственият говорител Золтан Ковач в социалната мрежа „Екс“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ