понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      Минимална победа за Левски над Славия

      В герой за сините се превърна Кристиан Димитров, който вкара в края на първото полувреме

      Левски спечели като гост столичното дерби със Славия с 0:1. Автор на единствения гол в сблъсъка бе Кристиан Димитров след изпълнение на корнер. По този начин хората на Станислав Генчев се изравниха с Лудогорец на върха в класирането. Мачът премина с положения и пред двете врати, но гостите се възползваха от груба грешка на Светослав Вуцов и така се поздравиха с успеха.

      Началото не се запомни със сериозни възможности. Едва в 29-та минута Карл Фабиен можеше да открие за белите. Той напредна отдясно, отправи чудесен удар, но Матей Маркович се намеси адекватно и изби в корнер. Преди това националът на Мартиника имаше още една ситуация, ала стреля в аут. Последваха 2 чисти положения пред отборите. Първо Куентин Зеедорф не успя от няколко метра да порази целта, засичайки центриране. Малко по-късно Евертон Бала от сините уцели гредата, след намеса на Вуцов. Така се стигна до последните секунди на продължението от първата част. Бала центрира от ъглов удар, стражът на белите увисна, а това позволи на Кристиан Димитров да вкара с глава – 0:1. Малко преди това гостите имаха претенции за дузпа, заради задържане на Алекс Колев, но главния съдия Радослав Гидженов не посочи бялата точка.

      В 49-та минута Марин Петков получи подаване с гърди от Сангаре и шутира встрани. След час игра Зеедорф имаше още един шанс, но Маркович нямаше проблеми да се справи. В 66-та минута пред Евертон се откри още едно положение, но той пак не сполучи. Офанзивният играч направи нов пропуск 20 минути преди края, отправяйки топката в тялото на Вуцов. В 82-та минута Славия също поиска дузпа. Роберто Райчев проби в наказателното поле, където имаше съприкосновение с Патрик-Габриел Галчев. И този път Гидженов не даде дузпа, а и ВАР не му подсказа, че е имало очевидна грешка в първоначалното отсъждане. До края остана време за изстрел на Галчев, но Вуцов отново отрази.

      С поредния си успех Левски събра 22 точки, колкото имат и Лудогорец. Шампионите са с мач по-малко и предимство от прекия двубой, затова остават на лидерската позиция. От своя страна Славия е 12-ти, с 8 пункта. В следващия кръг сините приемат Арда, докато белите гостуват на Берое.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ