понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
12.3 C
Варна
Search Suggestions

      Служебният премиер на Ливан: Обещаваме незабавно да приложим прекратяването на огъня с Израел

      Готов е да прати армия в координация с мироопазваща мисия на ООН

      Ливан е готов да изпълни Резолюция 1701 на Съвета за сигурност на ООН, която включва разполагане на ливанската армия на юг от река Литани, съобщава Anadolu Agency, цитирайки служебния премиер Наджиб Микати.

      „Ние потвърждаваме нашето съгласие и обещаваме незабавно да приложим прекратяването на огъня с Израел“, каза Микати след среща с председателя на парламента Набих Бери в Бейрут. Той добави, че Ливан е готов да изпрати своя армия в южния регион в координация с мироопазващата мисия на ООН.

      Приета на 11 август 2006 г., мисията призовава за пълно прекратяване на военните действия между Ливан и Израел и създаване на демилитаризирана зона между синята линия (границата между Ливан и Израел) и река Литани, позволяваща само на ливанската армия и Временните сили на ООН в Ливан да притежават оръжия и военно оборудване в района.

      Израелският външен министър Израел Кац каза рано в четвъртък, че Тел Авив ще приеме прекратяване на огъня в Ливан само когато Хизбула бъде отблъсната от границата на север от река Литани и разоръжена, според Anadolu.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ