Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          Над милион души са засегнати от наводнението в Южен Судан

          В Пибор 112 000 души са загубили домовете си

          Над един милион души в Южен Судан са били засегнати от наводнения в голяма част от страната, съобщи хуманитарната организация на ООН, предава ВВС. Повече от една четвърт от тях са били принудени да напуснат домовете си заради покачващите се води. Разселените са търсили убежище на по-високи места, но заради дъждовете получаването на помощ за тези, които се нуждаят от нея, е станало все по-трудно.
          Това е един от най-лошите сезони на наводнения, които Южен Судан – страна с население от повече от 11 милиона души – е преживял през последните десетилетия.

          В Пибор, на изток, 112 000 души са загубили домовете си, според правителствена агенция за подпомагане там. Тези, които са избягали на по-високо място, „дори нямат храна, оставили са всичко на това предишно място“, каза Джоузеф Няо, директор на Помощ и рехабилитация. Той добави, че правителството призовава хората в райони, застрашени от наводнения, „незабавно да се преместят на по-високи места, които са определени от местните власти за тяхната безопасност“ и предупреди, че нивото на водата все още се повишава и изместването продължава.

          От началото на дъждовете 15 основни маршрута са станали непроходими, което е засегнало доставката на основна хуманитарна помощ до около 500 000 души в различни части на страната. В същото време Южен Судан продължава да се справя с въздействието на 18-месечната гражданска война в съседен Судан. Повече от половин милион судански бежанци и завърнали се от Южен Судан са регистрирани от април миналата година. Страната, която вече е изправена пред влошаваща се хуманитарна ситуация, вижда как способността ѝ да реагира става все по-натоварена, пише още медията.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions