Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Ливърпул надви РБ Лайпциг и запази перфектната серия в ШЛ

          Ливърпул спечели с 1:0 гостуването си на РБ Лайпциг в третия кръг от основната фаза на Шампионска лига. Единственият гол в мача вкара Дарвин Нуньес в средата на първата част. Малко след попадението си уругваецът имаше и доста основателни претенции за дузпа, но неуважени.

          „Биковете“ могат да съжаляват, че допускат трета поредна загуба в турнира, тъй като два техни гола бяха отменени заради засада. И в двата случая разочарованието падна върху Лоис Опенда.

          Английският гранд Ливърпул вече е с пълен комплект от 9 точки – три мача, три победи, временно второ място в класирането след Астън Вила.

          В първите минути германците бяха малко по-активният тим. Удар на Шави Симонс от границата на наказателното поле мина високо над вратата. Десетина минути след ранния опит на Симонс и Амаду Хайдара стреля от дистанция, но не затрудни много Келъхър.

          Със средата на първата част дойде и първият наистина интересен момент. Опенда бе намерен зад гърба на отбраната и прати топката в мрежата на Ливърпул. Попадението обаче бе отменено заради близо еднометрова засада.

          Ответната атака се оказа щастливе за Ливърпул. Цимикас качи топката на главата на Салах, който потърси далечния ъгъл на Гулачи. Там обаче Дарвин Нуньес протегна крак и отне попадението от египтянина, за да го запише на своята сметка – 0:1 в 27-ата минута.

          Сетне Нуньес и Ван Дайк се отчетоха с по един пропуск с глава. Петер Гулачи реагира добре и на опита на уругваеца, и на този на нидерландеца.

          Десетина минути след гола изглеждаше, че Нуньес ще спечели и дузпа за своите. Уругваецът бе препънат от Вили Орбан в наказателното поле, но наказателен удар изненадващо не последва. 

          Секунди преди почивката и Коди Гакпо записа сериозен пропуск на сметката си. Нидерландецът излезе на добра позиция и стреля в аут. Втората част стартира точно както завърши първата – с шанс пред Гакпо. Този път удар на нидерландския национал бе спасен с крак от Гулачи.

          Едва в средата на втората част „биковете“ застрашиха по-сериозно вратата на Ливърпул. Удар на Бенямин Шешко бе спасен в корнер, а малко след това и Симонс се размина с попадението.

          Десетина минути преди изтичането на редовното време Лоис Опенда за втори път вкара топката в мрежата на Келъхър и за втори път видя страничния флаг на съдията.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions