Представете си вечер, в която емблематичните жълти павета на площад „Народно Събрание“ се превръщат в отправна точка за кулинарно пътешествие до френското крайбрежие. На 10 и 11 април 2025 г. от 19:30 ч. ресторант ADOR в хотел InterContinental Sofia ще отвори вратите си за две ексклузивни вечери, водени от световноизвестния шеф-готвач Lionel Levy– носител на звезда Michelin и пионер в новата средиземноморска кухня.
С дългогодишен опит в легендарния Hotel InterContinental Marseille – Hotel Dieu и ръководейки асоциацията Gourméditerranée, Levy пристига в София, за да предложи не просто ястия, а истории, вплетени във вкусове и аромати. Гостите ще се потопят в меню, което започва с изтънчен амюз буш и шампанско, последвано от комбинации като домати с балсамико и синьопер тон, преосмислен буябес под формата на „милкшейк“ и средиземноморска риба с редуциран сос от бергамот. Финалът? Тарт от черен шоколад със сладолед от печена ванилия – достатъчно декадентски, за да остане в спомените.
Всяка хапка ще бъде съчетана с внимателно подбрани вина от Clarence Dillon Wines – престижна изба от Бордо, собственост на принц Робърт от Люксембург и официален винен партньор на наградите Оскар. Те ще бъдат представени от експерт сомелиер, докато Жаклин Таракчи, позната от „Гласът на България“, ще добави френски шарм с кадифения си глас и репертоар, вдъхновен от Прованс.
Цената на четиристепенното меню с амюз буш и шампанско е 250 лв. на човек, а виненият акомпанимент е 100 лв. допълнително. Местата в ADOR са ограничени, така че резервацията е задължителна – това е от онези вечери, които не се пропускат.
Представете си вечер, в която емблематичните жълти павета на площад „Народно Събрание“ се превръщат в отправна точка за кулинарно пътешествие до френското крайбрежие. На 10 и 11 април 2025 г. от 19:30 ч. ресторант ADOR в хотел InterContinental Sofia ще отвори вратите си за две ексклузивни вечери, водени от световноизвестния шеф-готвач Lionel Levy– носител на звезда Michelin и пионер в новата средиземноморска кухня.
С дългогодишен опит в легендарния Hotel InterContinental Marseille – Hotel Dieu и ръководейки асоциацията Gourméditerranée, Levy пристига в София, за да предложи не просто ястия, а истории, вплетени във вкусове и аромати. Гостите ще се потопят в меню, което започва с изтънчен амюз буш и шампанско, последвано от комбинации като домати с балсамико и синьопер тон, преосмислен буябес под формата на „милкшейк“ и средиземноморска риба с редуциран сос от бергамот. Финалът? Тарт от черен шоколад със сладолед от печена ванилия – достатъчно декадентски, за да остане в спомените.
Всяка хапка ще бъде съчетана с внимателно подбрани вина от Clarence Dillon Wines – престижна изба от Бордо, собственост на принц Робърт от Люксембург и официален винен партньор на наградите Оскар. Те ще бъдат представени от експерт сомелиер, докато Жаклин Таракчи, позната от „Гласът на България“, ще добави френски шарм с кадифения си глас и репертоар, вдъхновен от Прованс.
Цената на четиристепенното меню с амюз буш и шампанско е 250 лв. на човек, а виненият акомпанимент е 100 лв. допълнително. Местата в ADOR са ограничени, така че резервацията е задължителна – това е от онези вечери, които не се пропускат.
Лидерът на „Демократи за силна България“ (ДСБ) ген. Атанас Атанасов обяви, че до Коледа се очаква демократичната общност да подпише споразумение за обща кандидатура...
Причините, поради които 20-годишно момиче прекара два дни в неизвестност на Витоша, са „изключително лични“. Това заяви пред журналисти Кристиан Тонев, началник на Четвърто...
През следващото денонощие се очаква предимно облачно време в цяла България. Валежи от дъжд ще започнат през нощта в западната половина на страната, като...