събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Испанците ще празнуват априлския карнавал в Севиля от балконите си

      Карнавалът в Севиля се отлага за тази година. Започнаха да демонтират декора на априлския карнавал в Севиля, след като миналия понеделник Общинският съвет потвърди, че голямото събитие, което събира милион души на 270 000 квадратни метра за седмица, не може да се проведе и през септември, пише El Pais.

      След влизането в сила на противоепидемичните мерки, организаторите обявиха отлагане на карнавала, за да се опитат да спасят събитието, което през 2019 г.  е имало икономическо въздействие от 1,220 милиона евро, което представлява 4,5% от местния БВП.

      За първи път Великден и Априлският панаир  не се състояха, тъй като този фестивал се състои още от 1847 г., разрешен с указ на Елизабет II.

      Ударът за града е не само икономически, но и емоционален след Априлския панаир, тъй като това е най-очакваната седмица в годината, няколко дни, посветени изцяло на хедонизма. Балконите се украсяват, сякаш са кориците на кабинки – Лас Енсерра, Лос Конфинаос-, хората обличат циганските костюми и меметата в социалните мрежи не спират да се разпространяват.

      Има дори и такива, които са поставили щанд на тераса, както се вижда от снимка, циркулираща на WhatsApp; всички се опитват да приповдигнат настроението с известното мото: „Вече мирише на панаир“. Дори някои винарни, започнаха кампания за празнуване на осветлението по време на пускането на биковете и пуснаха кутия с лайка за продажба, със своите вина и фенери, които украсяват балконите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ