неделя, 29.09.24
15.2 C
София
17 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Гърция глобява жестоко за работа без COVID тест

      По 500 евро глоба на служител ще налага Гърция за всеки работодател, който не изисква COVID тестове от работниците си. Ако тест все пак се направи и се окаже, че резултатът на служителя е положителен, а той е на работа, глобата ще бъде 1500 евро. 

      По два пъти на седмица трябва да се тестват всички работещи в частния сектор, независимо от професията им. От днес се извършват масови проверки в частните фирми.

      Служителите, които не искат да се тестват за коронавирус, няма да бъдат допускани до работните си места. Това е разпоредило гръцкото здравно министерство. Тестовете са безплатни, както и за държавните служители.

      Под строг контрол на властите е здравният статус на работещите в туризма. Масово в последните дни се ваксинират младите хора, което доведе до откриване на нови центрове за имунизация по островите.

      Всеки ден се увеличава броят на туристите, пристигащи в Гърция, съобщават от министерството по туризма. Само в рамките на три дни три пъти се увеличиха международните полетите към остров Корфу.

      Засилено пристигане на чуждестранни туристи отчитат туристическите агенции на всички острови в Егейско море.

      Гърция отвори пристанищата си и за круизни кораби.

      Строгото спазване на протокола по антивирусните мерки увеличи туристите към южната ни съседка. Рязко спадат случаите на носители на коронавируса, предава „Фокус“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ