сряда, 25.09.24
24.8 C
София
27 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Украйна разкри: Брендо е имал нарколаборатория, криел се е под чужда самоличност

      Евелин Банев – Брендо е бил задържан в Украйна. Това потвърдиха пред „Евроком“ от Министерството на външните работи.

      От МВнР коментираха, че те са получили информацията от правосъдното министерство в Киев. Външното министерство е уведомило българските компетентни органи.

      Според информацията той ще стане 20 дни в ареста в Украйна, след което българската прокуратура има право да поиска екстрaдицията му у нас.

      „В Европейския съюз издирваният е осъден на 10 години затвор за престъпления, свързани с участие в незаконна престъпна група и пране на пари. Решава се въпросът за временния му арест с последваща екстрадиция“, коментира началникът на комуникационния сектор на отдела за стратегически разследвания на Националната полиция на Украйна Наталия Калиновска.

      „За да се избегне наказанието, извършителят е изчезнал, затова е обявен за международно издирване“, се казва в изявлението.

      Полицията установи, че 55-годишен чужденец, използвайки подправени документи на името на друго лице, се е настанил в къща под наем близо до Киев, където е бил задържан.

      „При претърсване на къщата му под наем полицията откри нарколаборатория и посеви от канабис. Конфискувани са храсти от коноп, оборудване за отглеждането им, 39 пакета със „стока“ и фалшиви документи. Освен това бяха разкрити двама души от обкръжението му, граждани на Молдова и Румъния “, съобщиха от полицията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ