София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Емил Нешев, БЧК: За мен това е любим период за планина, но винаги трябва да имаме едно наум

"Не препоръчваме самостоятелно излизане в планината"

19 сЗдраве 1341 Калоян Ненчев

"Този период е известен като "сиромашко лято". Ще има момент, в който е прекрасно за планина. За мен това е любим период за планина. Но винаги трябва да имаме едно наум. Ще настъпят по-динамични условия. Най-доброто е да следим прогнозата за времето. Затова бих направил това и бих се съобразил с тях", заяви в ефир Емил Нешев от Българския червен кръст.

"Едно от най-ценните действия е да събираме информация от самия терен. Обаждания към постове на спасителна служба, те дават най-актуална информация. Изненадите през нощта са доста по-неприятни. Не препоръчваме самостоятелно излизане в планината. Трябва да се събира максимум обем информация. Като правило в планината се ходи рано сутрин", допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!