София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Ивайло Мирчев: Машините се превръщат в едно скъпо упражнение за българския данъкоплатец

Най-честите измами в СИК са при пренасянето на данните в протоколите, смята Мирчев

27 сПолитика 190 Александър Евстатиев

"Разбрахме, че има хартиена коалиция, няма как – ще се връщат. Машините се превръщат в едно скъпо упражнение за българския данъкоплатец" каза Ивайло Мирчев от "Демократична България" (ДБ) в студиото на bTV.

„Можем да минем към гласуване с бобени зърна, надявам се хартиената коалиция да я удовлетвори като начин за изразяване на вота. Тръгнахме оттам, че хората трябва да имат избор, а стигнахме до отпадане на машинния протокол. Флашките ще се използват само в съда при оспорване на резултати. Когато манипулирате избори, този протокол пречи“, каза още Мирчев.

Най-честите измами в СИК, според Мирчев, са при пренасянето на данните в протоколите.

"В някаква степен се чувстваме удовлетворени. Това беше важна първа стъпка в правилната посока. Тепърва ще се запознаем с какви количества и видове. Целта е да има и следващи такива стъпки и това да бъде обявено като начало на модернизация на Българската армия", е коментарът на Мирчев относно решението за това какво въоръжение да изпрати страната ни на Украйна. 

"Надяваме се „Продължаваме промяната“ да подходи много сериозно към втория мандат, бъдещето на страната е заложено на него. Ще подходим така, че да има правителство на малцинството и да получим подкрепа в Народното събрание", заяви депутатът.