София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Митев: ДАНС и прокуратурата толкова са вторачени в пудела, че не виждат слона в стаята

"Като погледнеш "Възраждане" - виждаш ГЕРБ, като погледнеш ИТН - виждаш ДПС"

27 дниПолитика 37 Васил Василев

"Какво означава "наше МВР" е големият въпрос и трябва ли МВР да е на някой и не трябва ли МВР да работи за интересите на гражданите - за сигурността, за справедливостта. Това, което виждаме е, че от няколко дни се разнася една снимка на един пудел и ДАНС, прокуратурата, съда толкова са се вторачили в пудела, че не виждат слона в стаята". Tова коментира пред БНТ депутатът от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" Искрен Митев.

По думите му, те не виждат, че предполагаемо участие в предполагаема престъпна група с предполагаеми трафиканти, е повод някой да стои вече 4 дни в ареста.

"А хора, които са в списъка "Магнитски" и са лидери на партии и целия свят ги видя, че са корумпирани, обаче българската прокуратура и ДАНС не може да ги види, че са корумпирани. Хора, които са замесени в "Турски поток", "Боташ", "Барселонагейт" са лидери на политически партии. Но българската прокуратура се е вторачила в снимката с пудела, а когато трябва да намери доказателства за очевидните и ясните за всички български граждани факти, че истинската престъпна група е в Народното събрание, управлява България и аз нямам търпение прокуратурата и ДАНС да вземат отношение по този въпрос, а не да си затваря широко очите", поясни Митев.

Според него, говори се за справедливост и за правова държава и затова България е най-бедната държава, защото няма справедливост и "когато си в списъка "Магнитски" и си начело на държавата, корупцията ражда корупция, а престъпността - престъпност и няма справедливост".

"Когато се обърнеш в Народното събрание, като погледнеш ДПС виждаш "Магнитски", като погледнеш ГЕРБ - виждаш ДПС, като погледнеш "Възраждане" - виждаш ГЕРБ, като погледнеш ИТН - виждаш ДПС. И като застанеш на трибуната и погледнеш направо и надясно, те все са Делян Пеевски", добави Искрен Митев.