Борислав Сандов, бившият вицепремиер и министър на екологията, съобщи, че е заседнал в асансьора на сградата, в която живее и е останал заклещен за около час. Това написа самият той в публикация във Facebook, като разказа за проблемите, с които се е срещнал, докато е чакал да бъде отстранена аварията, прекъснала електрозахранването.

"Как пък точно в асансьора ме завари тази авария...", започва публикацията на Сандов.

"За 45 мин висене в тъмния асансьор поне разбрах, че още една система в България има нужда от реформа", заяви той.

"През аварийното копче първо се свързах с дежурния техник, който обаче бил нощна смяна и не трябвало да вдига, та ми затвори и обеща да не вдига при второто натискане. При повторния опит той не вдигна, но не вдигна и никой друг. Така беше и при третото прозвъняване. На четвъртия път се свързах. Обещаха да дойдат бързо. Но явно 25 мин не влиза в графата "бързо", нищо че асансьория сервиз е базиран в съседния квартал. Обадих се още веднъж. Вдигна ми друг човек и ми се скара, задето съм му търсел отговорност, при положение че не съм говорил точно с него предишния път. Той не обеща да дойдат бързо, но поне за втори път казах в кой точно асансьор съм заседнал", поясни още Сандов.

Накрая Борислав Сандов е осъществил връзка с Комисията за защита на потребителите, за да се консултира има ли предвиден в закона срок, в който са длъжни да го извадят от асансьора. "Съчувстваха ми, но не бяха срещали такъв казус. Поне ми казаха кой е контролиращия орган към тези сервизи - Държавната агенция за технически и метрологичен надзор /ДАМТН/. Дадоха ми и телефонен номер. Оказа се номера на зам.-директора, на който благодаря за съдействието. Той е споделил с директора на съответното звено, който пък се е обадил на директора на фирмата за асансьорен сервиз, с която явно нашия вход има договор", каза още Сандов. 
 
5 минути след като се е свързал с ДАМТН електрозахранването е било възстановено.

"Излезнах от асансьора и изчаках техниците пред блока. След малко пристигнаха и те. Поговорихме си за комуникацията в такива ситуации. Добре, че нямам клаустрофобия. И че изпуснах само една среща, която не беше супер важна и лесно я пренасочих за утре", допълни бившия вицепремиер.