София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

СЛЕД БУРЯТА: Градушка нанесе щети за милиони във Великотърновско

Местните се тревожат, че не разполагат с нужната техника, за да започнат да възстановяват щетите

11 дниОбщество 21 Марияна Стойчева

В района на Велико Търново хората тепърва ще се справят с щетите от водното бедствие, което ги връхлетя в сряда вечерта.

Припомняме ви, че в околията за около половин час там вилня силна буря с ураганен вятър, проливен дъжд и силна градушка с големината на орех. Това нанесе шети са за милиони.

Хората във великотърновското село Шереметя са още по-притеснени и нямат никакво спокойствие, защото от тази нощ температурите рязко паднаха и започна да вали. В момента времето е мрачно и прилича на студен есенен ден. Местните се тревожат, че не разполагат с нужната техника, за да започнат да възстановяват щетите.

Застрахователите са заявили, че поне 4 дни нищо не трябва да се прави за отстраняването на щетите, защото нямало да им ги признаят, ако хората започнат да разчистват. Възрастните не могат да се справят сами и разчитат на някаква помощ от общината. От вчера комисия описва нанесените от бурята щети.