София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Спасителите в Рила изумени: Френски турист оцеля, след като падна от 30 м височина

Пострадалият е с множество травми, но без опасност за живота

12 дниОбщество 15 Васил Василев

Спасителите в Рила са изумени, след като френски турист падна от 30 метра височина в района на Седемте рилски езера и оцеля. Мъжът, който тръгнал сам да катери Чочов връх, е с множество травми, но няма опасност за живота му. Спасен е след тежка акция на планинските спасители от Дупница и с помощта на военен хеликоптер "Кугър", който го е транспортирал до университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

Инцидентът, при който е пострадал 39-годишния французин, става вчера. Малко преди обяд, турист чува викове за помощ, които идват от района на езерото "Бъбрека". Подава информация на телефон 112 и на служителите на лифта в района на Седемте рилски езера. Към мястото на инцидента тръгва спасителен екип, който обаче не може да се ориентира къде е падналият французин, който викал за помощ, тъй като заради мъглата се създава ефект, с който на практика звукът може да идва от всички посоки.