София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Стрелбата в Люлин: Мъжът се целел в гарги от апартамента си

От изстрела пострада жена, седяла в заведение

25 дниКрими 15 Иванина Игнатова

Жена пострада след стрелба вчера в столичния квартал "Люлин“. 40-годишният мъж, отправил изстрела, беше задържан. Пред униформените мъжът казал, че е "стрелял по гарги“, предаде bTV.

Стрелбата е извършена с въздушен пистолет. Мъжът се е намирал в апартамента си. Стреляно е в посока на заведение, в което се намирала жената. Тя е одраскана от сачма над веждата си.  

"Абсурдно е в толкова гъсто населено място да си позволиш да стреляш дори и по гарги. Блоковете са един до друг, а рискът е голям. Няма значение, че оръжието е въздушно. Може да има опасни последствия“, коментира Добромир Димитров, експерт по оръжия и боеприпаси.

"Трудно е да се каже от каква дистанция въздушното оръжие е опасно – може да е от 2 метра, може да е от 10. Зависи колко е силно оръжието. Важна и летящата сачма. Ако тя попадне в окото, изходът може да е фатален. Рискът не е малък“, посочи Димитров.