София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Коларов обяви края на футболната си кариера

Днес казвам сбогом на футбола. Винаги съм знаел, че рано или късно този ден ще дойде и въпреки това съм благодарен, че успях да осъществя това, което винаги е било моята мечта

2 годиниФутбол 11 Симеон Кисьов

Александър Коларов обяви, че прекратява своята футболна кариера на 36-годишна възраст. Сръбският защитник обаче разкри, че възнамерява да се занимава с футбол и в бъдеще.

“Днес казвам сбогом на футбола. Винаги съм знаел, че рано или късно този ден ще дойде и въпреки това съм благодарен, че успях да осъществя това, което винаги е било моята мечта. Сега вече се фокусирам върху моя “втори живот” в света на футбола. И поради тази причина веднага щом бъдат публикувани обявите, ще се запиша в квалификационните курсове на Националния футболен център в Коверчано първо за скаут, а веднага след това и за спортен директор. Благодаря на всички хора, които ме последваха в тази първа част от кариерата ми. Най-вече на всеки съотборник в отборите, в които играх, както и в националния тим на Сърбия, моята родина, която винаги съм представлявал с голяма гордост. Благодаря на клубовете, президентите, директорите, треньорите и техническия персонал, лекарите, икономистите, физиотерапевтите и всички, които помагаха в кариерата ми и работеха усилено от заден план”, пише Коларов в своето писмо.

Бранителят изигра общо 506 мача на клубно ниво, в които отбеляза 52 гола и направи 69 асистенции. Той носи екипите на Чукарички, ОФК Београд, Лацио, Манчестър Сити, Рома и Интер, който беше последният му отбор. От периода си в Англия той може да се похвали с две титли в Премиър лийг, една Купа на ФА, две Купи на лигата и един “Къмюнити Шийлд”, а на Апенините спечели една титла в Серия "А", две Купи на Италия и две Суперкупи на Италия. Също така Коларов беше избран за Футболист на годината в Сърбия за 2011-а. За своята родина той има 94 двубоя с 11 попадения и 13 асистенции, като е играл на световните първенства през 2010-а и 2018-а.