София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

195 СИГНАЛА ЗА 20 ЧАСА ЗАРАДИ УСЛОЖНЕНАТА ОБСТАНОВКА

ВЪЗСТАНОВЕНО Е ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕ В ОБЩИНА БЕЛОГРАДЧИК
7 годиниОбщество 29 Боряна Райчева

За по-малко от 20 часа пожарникарите и спасителите са реагирали на 195 сигнала за произшествия, от които 164 са били спасителни дейности, свързани с усложнената обстановка. Най-сериозна е ситуацията в областите Видин, Варна, Ямбол, Сливен, Стара Загора и Хасково, съобщиха от МВР. Данните са от 19,00 часа вчера вечерта.

В област Видин е възстановено електрозахранването на територията на община Белоградчик. Сьздадена е организация за осигуряване на електричество от резервен електропровод от град Кула. В много от селата все още са без електричество, а бедственото положение на територията на територията на Белоградчик не е отменено.
В обсласт Шумен към
Област Шумен по разпореждане на областния управител, кметовете на общините са създали организация за наблюдение на нивата на всички язовири и реки в областта.
В област Стара Загора продължава обявеното бедственно положение на територията на общините Раднево Гълабово, Мъглиж.
Остава критично положението в гр. Елхово в Област Ямбол. Нивото на реката в града е над критичните стойности от 400 см. Извършват се отводнителни дейности в жилищните обекти. Продължава наблюдението на река Тунджа в района на Сливен, Ямбол, Елхово и прилежащите към тях села.
В област Хасково продължава наблюдение на критичните участъци - диги и мостове. Няма данни за бедстващи или застрашени хора. Подготвени е сиренната система за автоматично задействане за общините Свиленград и Любимец.
В област Пловдив има регистрирани сигнали за наводнени дворове и къщи в градовете Съединение и Хисар и селата Белозем, Красново, Бяла Река, Церетелево, Патриарх Евтимиево и Оризари. Повечето язовири в област Пловдив са пълни на 100% и преливат през преливниците.
В област Кърджали спасителни екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението" започват обход на стопанствата край коритото на река Арда в областния център, за да предупредят собствениците за възможно покачване на нивото на водата тази нощ.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!