София 3 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 8 °C
Варна 5 °C
Бургас 7 °C
Начало Новини Предавания На живо

Адв. Гунчева: Сега е моментът да решим какво ще е бъдещето на България (ВИДЕО)

В България хората никога не са били приоритет, коментира още адв. Гунчева

Адв. Гунчева: Сега е моментът да решим какво ще е бъдещето на България (ВИДЕО)

В България хората никога не са били приоритет, коментира още адв. Гунчева

10 дниОбщество 2509 Боряна Райчева


Всяка криза е една възможност - да решим какво ще бъде нашето бъдеще, след като премине това извънредно положение. Това заяви адвокат Елена Гунчева в специално обръщение в ефира на предването "Делници" по телевизия "Евроком".

По думите й правителството е приело мерки, които няма да защитят дребния и средния бизнес. Най-бедната държава в ЕС ще стане още по-бедна, смята политическият и социален анализатор. 

Много хора не само ще загубят работата си, но ще се наложи да оцеляват в условия на мизерия и бедност, счита още Гунчева. Тя посочва, че голяма част от европейските страни са взели адекватни икономически мерки - те решиха, че техните граждани трябва да останат защитени. 

В България хората никога не са били приоритет, коментира още адв. Гунчева. Господарът на тази държава, народът,  никога не е бил приоритет за управляващите. 

Какво ще се случи, когато стотици хиляди отидат до бюрата по труда. Какво ще се случи, когато използваме целия си годишен отпуск. Как ще се справят малките семейни фирми. Правителството няма капацитета да се справи с тази криза. Затова сега, когато сме си вкъщи, е време да помислим и да накараме народните избраници да помислят за нас, призовава адвокат Елена Гунчева.