София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Адв. Иванов: Спецправосъдието се превърна в политически инструмент на силните на деня

"Срещаме една неработеща съдебна система"
1 мЕвроком 316

Управлявам адвокатско дружество от 18 години и в ежедневието си се сблъскваме с множество проблеми в работата си да защитаваме гражданите. Срещаме една неработеща съдебна система. Това заяви в предаването "Делници" по ТВ "Евроком" адв. Диан Иванов, представител на ПП "Републиканци за България" и председател на контролния съвет на партията. 

Той посочи, че идеята за специализирания съд е по препоръка на ЕК, освен на председателя на "Републиканците" Цветан Цветанов. С годините специализираното правосъдие се доказа като политически зависимо и удобен инструмент в борбата на силните на деня с политическите им опоненти. Редовните, общите съдилища и магистратите, които работят в тях, могат да приложат най-добре закона, категоричен е адв. Иванов. 

Стратегията за управление на съдебната система включва множество точки и звена. Ролята на главния прокурор не е да провежда политика, а единствено административна, управленска. Мандатът му трябва да е 4 или 5 години, счита още представителят на "Републиканци за България". 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!