София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Адв. Мария Петрова: Суматохата в Пирогов продължава, бях обект на заплахи

В продължение на месеци болницата е обект на проверки

2 месецаЗдраве 21 Василен Петров

Месеци наред болница "Пирогов" е обект на различни проверки. Освен искания за оставки, които се разменят между ръководството и здравното министерство, в публичното пространство се отправят вече и директни заплахи между участници в този конфликт. 

В българското здравеопазване не става нищо хубаво, нищо градивно, нищо конструктивно и нищо в полза на обществото, заяви категорично пред БНР адв. Мария Петрова - специалист по медицинско право. Самата тя е била обект за заплаха, подчертавайки, че това не е първата отправена. И все пак тя декларира, че няма притеснения. 

"Предупреждението беше в посока, че ако продължавам да коментирам подобни казуси и да твърдя, че определени хора не управляват съответни болници по най-добрия начин, а министърът бездейства - нещо, което е факт, аз, мои близки, включително децата ми няма да могат да се лекуват в която и да е голяма болница, защото имало негласна или гласна вътрешна уговорка между ръководствата на тези болници "такива, като мен, да не бъдат допускани". Разговорът стигна до там - да ми бъде казано в прав текст, че когато децата ми умират по стълбите на някоя болница и никой не ги пуска вътре, тогава аз ще разбера какво е", разказа тя.