София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Адв. Марковси: Действията на шофьора, убил Милен Цветков, са умишлени

Това каза магистратът по повод тежката катастрофа с журналиста

Адв. Марковси: Действията на шофьора, убил Милен Цветков, са умишлени

Това каза магистратът по повод тежката катастрофа с журналиста

10 дниПравосъдие 66 Ивана Иванова


Кристиан Николов е извършил няколко нарушения - шофирал е с многократно по-висока скорост, не спира на червен светофар, заплашва живота на още много хора и кара след употребата на наркотици. Не е взимал за пръв път наркотици и е знаел какъв е ефектът от тях. Действията му са били умишлени. Той не е искал конкретно да убие Милен Цветков, защото едва ли го е познавал, но действията му са умишлени. Това каза адв. Марин Марковски в ефира на БНТ.

"Този, който взима наркотик, той има решение да го вземе или да не го вземе, в стадиите, когато се получи зависимостта, тогава е много по-трудно. Наблюдавал съм хора, които след присъдата в затвора, понеже не могат да го вкарат, скачат по килиите, хапят решетките, обаче абстинентният период минава. Следователно, този, който взима наркотик, дали е привикнал или не, може да го вземе, може и да не го вземе, може да се качи на колата, след като се е надрусал, може и да не се качи. Този негов личен избор е и основанието и за наказателната и за чисто човешката отговорност", коментира Марковски.

Той е категоричен, че наказанията в такива случаи трябва да бъдат завишени. "В момента могат да ви накажат от 1 до 5 г. затвор и глоба от 500 до 1500 лв.", допълни адвокатът.