София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Александър Йорданов: Джамбазки чистеше с парцала доброволно в болницата, а на Радев съм обиден

Евродепутатът коментира и отношенията ни в Северна Македония
44 сЕвроком 12084

Никакъв натиск няма да има от ЕС срещу България по повод казуса със Северна Македония. Може би леви депутати и либерали ще опитват да лобират. Това, че някой може да ни притиска, е за домашна потреба на Балканите. Проблемът не е в България, а в Северна Македония, която не е подготвена. Това заяви евродепутатът Александър Йорданов пред Канал 3.

„Македонците искат да отнемат възможността на тези исторически личности, за да се самоопределят като българи, със задна дата“, каза Йорданов.

Евродепутатът е категоричен, че страната ни няма как да бъде подложена под натиск от външни фактори, защото сме пълноправен член на Европейския съюз (ЕС).

„Тези, които подценяваха епидемията, са безотговорните хора. Аз постъпих в болница в края на октомври. Беше много трудно. Имаше системи, антибиотици, спал съм 4 дена с кислородна маска. Отваряш прозореца и искаш да дишаш, но не можеш, а ти се припада. Много е тежко и не вярвайте, че това е обикновено грипче. За съжаление президентът изръси глупостта, че имало хаос. Аз видях лекари и сестри, които бяха много добре организирани. Те разговаряха с нас и се опитваха да ни разсеят от болестта. Най-голямата ми изненада беше Ангел Джамбазки, когото познах само по гласа. Той чистеше с парцала, дезинфекцираше. Не като политик, а като човек съм обиден на Румен Радев и на политици, които опитаха през трагедията да извличат политически дивиденти“, разказа Йорданов.