София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Алибегов: Пиарът на здравно министерство минава през заведенията, но това не бори пандемия

Според него забавянето на изплащането на обезщетенията е било доста голямо в НАП

Трудно ми е да повярвам, че само 10 дни ще бъде затварянето, здравното министерство за 12 месеца не е спазило нито един срок. Това, което искаме е затварянето да е 10 дни, а не 11 и всички да работим. В сряда предстои среща на всички затворени браншове и работодателски организации и асоциации. Там ще вземем решение какво ще предприемем, ако срокът не бъде спазен. Това коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред "Евроком".

"Забавянето на изплащането на обезщетенията беше доста голямо особено в НАП. Бавно вървят там изплащанията, по-бързо върви изплащането от 75/0, там е между 7 и 10 дни. Бизнесът не е направен, за да живее от помощи. Това, което искаме е да спрат тези помощи и да започнем да работим и повече да не ни затварят", коментира Алибегов.

"Това, което казахме преди е, че ако се стигне до ново затваряне, няма смисъл да се затваря само нашият бранш, а трябва да се направи цялостен локдаун, ако ще се бори пандемия. Това, че целият пиар на здравното министерство минава през заведенията, това не бори пандемията", допълни председателят на БАЗ.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!